.

EMBRACE

PROJEKT EMBRACE

URBAN SAMMENHÆNG: NORDHAVNEN, KØBENHAVN

SMART – SAVE – SHARE

 
 

Team DTU’s bidrag til Solar Decathlon 2014 kaldes EMBRACE. Det er en bolig designet til en to-personers familie, realiseret ved at kombinere passive arkitektoniske løsninger og aktive teknologiske løsninger i én bygning. Konceptet bag navnet hviler på opdelingen af bygningens klimaskærm i to dele: en klimaskærm og en glasoverdækning, som vi kalder et Vejrskjold.
 
Vejrskjoldet er betydende for designet og har flere funktioner. Først og fremmest er det et skjold der favner boligen og skærmer den for vejr og vind. Derudover dannes der et nyt slags rum mellem klimaskærmen og vejrskjoldet som kan beskrives som en beskyttet have. Her er klimaet en smule mildere end udendørs, hvilket muliggør at arealet kan bruges ud over kun i sommersæsonen men også i foråret og om efteråret – arealet kan altså benyttes i størstedelen af året. Arealet er udtænkt som et semi-offentligt/semi-privat område, hvor beboerne har forbindelse til deres naboer. Vejrskjoldet støtter også de mange innovative, teknologiske løsninger: det bærer både solfangere (som kan levere varme og køling) og ​​små solcellepaneler (arrangeret i et mønster beregnet til at give den nødvendige mængde af skygge til huset). Åbningerne i vejrskjoldet sikrer en god naturlig ventilation i rummet og ovenlys sikrer tilstrækkeligt med lys ind i boligen.
 
På grund af det ekstra areal som vejrskjoldet medfører kan det opvarmede areal reduceres til det der lige er nødvendigt. Dette opfordrer beboerne til at benytte udendørsarealet der kan bruges i størstedelen af året. Indenfor klimaskærmen er badeværelse, åben stue og køkken, den tekniske kerne samt soveværelse på førstesalen. Et ekstra værelse kan benyttes hvis der er behov eller deles med nabohuset.
 
Vejrskjoldet favner klyngen af teknologier og funktionaliteter som er integreret i boligen som giver energi og komfort. Det er vores vision om fremtidens bolig.